Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Halibut z grillowanymi warzywami

Redaktor admin on 13 Sierpień, 2019 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:
  • Halibut świeży ( ok. 25 dkg porcja)
- marynata:
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżeczka posiekanego imbiru
  • 2 łyżki soku z limonki
  • papryczka chili
  • sól
  • pieprz
  • cukinia
  • papryka
  • pomidor
  • cebula
  • cukinia
  • 2 pieczarki ( duże, do grillowania )
Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Składniki marynaty wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Zalać tym rybę i wstawić na godzinę do lodówki. Potem smażyć na patelni przez ok. 12 minut. Obsmażyć z dwóch stron. Warzywa polać oliwą i grillować przez kilka minut na patelni grillowej albo grillu. Przed podaniem można doprawić solą i pieprzem.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)