Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kopytka z grillowanymi warzywami.

Redaktor admin on 15 Grudzień, 2019 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :
Kopytka
1 kg obranych ziemniaków
200 g mąki
jajko
Warzywa : kolorowe papryki – liczba według uznania, kilka ząbków czosnku, 2 cebule średnie
sól
2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, cebule obrać, pokroić. Na rozgrzaną oliwę, na patelni grillowej, wrzucać warzywa i czosnek w łupinkach. Po 3 minutach dodać masło, posolić i grillować przez 10 minut. Od czasu do czasu Przemieszać. Przykryć pokrywką i podgrzewać na średnim ogniu jeszcze przez 5 minut.  W międzyczasie przygotować kopytka : ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i przecisnąć przez praskę do ziemniaków albo bardzo dokładnie ubić. Dodać mąkę i jajko. Całość zagnieść na jednolitą masę. Na stolnicy albo blacie rozsypać trochę mąki, ciasto podzielić na 6 części. Formować wałki, lekko spłaszczając i ciąć ukośnie na kawałki. Kopytka wrzucić do osolonej, wrzącej wody. Po ich wypłynięciu gotować przez 2 minuty. Najlepiej gotować partiami. Gotowe, wyjąć łyżką cedzakową, obok ułożyć warzywa, sosem polać kopytka.
Smacznego !

Adam Szejnfeld

Senator Rzeczypospolitej Polskiej

Portale i media spolecznosćiowe:

www.szejnfeld.pl

www.kobiecastronazycia.pl

www.facebook.com/PoselSzejnfeld/

www.twitter.com/szejnfeld

www.instagram.com/szejnfeld/

https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)