Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kaczka z jabłkami.

Redaktor admin on 11 Styczeń, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.


Składniki :

kaczka

3 jabłka – szara reneta

majeranek

sól

pieprz

ocet balsamiczny

Kaczkę umyć, wyjąć szyjkę ze środka ( tak jest pakowana świeża w sklepach ) Ułożyć ją obok kaczki w brytfance. Mięso posolić, przyprawić pieprzem i sporą ilością majeranku. Do wnętrza kaczki włożyć ćwiartki jabłek ( obranych albo nie ). Otwór zszyć bawełnianą nicią albo spiąć wykałaczkami. Piec w piekarniku ( opcja góra dół ) przez pierwsze 15 minut w 200 stopniach, potem przykryć kaczkę folią aluminiową i piec przez półtorej godziny w 180 stopniach. Przez kolejne 40 minut piec ją bez folii, w tej samej temperaturze, od czasu do czasu polewając ją stopionym tłuszczem i smarując ( najlepiej pędzelkiem ) octem balsamicznym. Powstanie rumiana glazura i chrupiąca skórka.

Smacznego !

Adam Szejnfeld

Senator Rzeczypospolitej Polskiej

www.szejnfeld.pl

www.kobiecastronazycia.pl

www.facebook.com/PoselSzejnfeld/

www.twitter.com/szejnfeld

www.instagram.com/szejnfeld/

https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)