Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pizza z warzywami i mozzarellą.

Redaktor admin on 17 Styczeń, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

cukinia

czerwona cebula

papryka żółta

garść pomidorków koktajlowych

listki bazylii

mozzarella

ciasto do pizzy ( świeże, zwinięte w rulon, dostępne w sklepach )

sól

pieprz

łyżka oleju/oliwy

Paprykę pokroić na dość małe kawałki ( bez gniazd nasiennych ), cebule obrać z wierzchniej skórki, pokroić w kostkę ale niezbyt drobną. Cukinię umyć, pokroić w krążki ( razem ze skórką ). Warzywa smażyć na oleju lub oliwie przez 5 minut. Przełożyć do brytfanki ( 18/25 m ). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, posolić, doprawić pieprzem. Przesunąć wszystko od brzegów. Na wierzch nałożyć rozwinięte z papieru ciasto, lekko zwijając jego brzegi z każdej strony, tak, żeby ” otulić ” warzywa. Piec w piekarniku, w 180 stopniach przez 15 minut. Jak ciasto będzie zarumienione, wyjąć brytfankę i nałożyć pizzę na deskę albo talerz ciastem do dołu. Dodać pokruszoną mozzarellę i listki bazylii.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)