Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Spaghetti

Redaktor admin on 12 Luty, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

1/2 kg mięsa wołowego mielonego

1/2 kg mięsa wieprzowego mielonego

70 dkg pasty pomidorowej

2 sosy bolognese ( w proszku, bez konserwantów, barwników i glutaminianu sodu – do kupienia w sklepach )

makaron spaghetti – najlepiej świeży do kupienia w foliach próżniowych ale może być inny

koperek

sól

pieprz

ser starty – albo twardy żółty albo parmezan lub inny, według uznania

olej do smażenia mięsa – 4 łyżki

Oba mięsa połączyć w misce, rozdrobnić widelcem, tak żeby nie było grudek, posolić, doprawić pieprzem. Smażyć na oleju, na patelni do czasu aż mięso nie będzie różowe i wchłonie sos. Następnie przełożyć je do garnka.  Przygotować sos bolognese : zawartość każdej torebki wymieszać w 3/4 kubka z ciepła wodą ( czyli  muszą być 2 kubki z sosem ). Zalać nimi mięso w garnku. Dodać pastę pomidorową i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Połączyć z mięsem ( albo wymieszać z sosem albo podawać makaron i mięso osobno ). Posypać startym serem i koperkiem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)