Składniki :
70 dkg schabu bez kości
papryka czerwona
papryka zielona
5 ząbków czosnku
cebula
2 papryczki chili
łyżka majeranku
sól
pieprz
olej do podsmażenia schabu – 3, 4 łyżki
śmietana – szklanka
szklanka bulionu
Schab posolić, posypać pieprzem, majerankiem, obsmażyć ze wszystkich stron na oleju, na patelni. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojone papryki, cebule, czosnek, chili. Piec przez godzinę w 200 stopniach. Po pół godzinie przykryć folią aluminiową albo pokrywką. Podlać 1/3 szklanki wody. Po tym czasie wyjąć mięso, pokroić na plastry, na desce, ułożyć w garnku, dodać sos z pieczenia, bulion i śmietanę. Wszystko dusić na bardzo małym ogniu przez pół godziny.
Smacznego !