Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Plastry schabu duszone w sosie

Redaktor admin on 24 Luty, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

70 dkg schabu bez kości

papryka czerwona

papryka zielona

5 ząbków czosnku

cebula

2 papryczki chili

łyżka majeranku

sól

pieprz

olej do podsmażenia schabu – 3, 4 łyżki

śmietana – szklanka

szklanka bulionu

Schab posolić, posypać pieprzem, majerankiem, obsmażyć ze wszystkich stron na oleju, na patelni. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojone papryki, cebule, czosnek, chili. Piec przez godzinę w 200 stopniach. Po pół godzinie przykryć folią aluminiową albo pokrywką. Podlać 1/3 szklanki wody. Po tym czasie wyjąć mięso, pokroić na plastry, na desce, ułożyć w garnku, dodać sos z pieczenia, bulion i śmietanę. Wszystko dusić na bardzo małym ogniu przez pół godziny.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)