Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczeń z porem i natką pietruszki

Redaktor admin on 21 Marzec, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

70 dkg mięsa mielonego wieprzowego

50 dkg mięsa mielonego wołowego

por duży albo dwa małe

pęczek natki pietruszki

jajko

3 łyżki oliwy

sól

pieprz

Mięso wołowe i wieprzowe włożyć do miski, posolić, doprawić pieprzem. Por umyć, przekroić wzdłuż na pół a potem w poprzek na małe kawałki. Natkę pietruszki umyć, posiekać. Wszystko dodać do mięsa. Wbić jajko i wlać oliwę. Dokładnie wymieszać. Brytfankę o wymiarach 35/12 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Powinno być go tyle, żeby z obu stron przykryć nim mięso. Piec w piekarniku, w 200 stopniach przez godzinę, potem jeszcze przez godzinę w 180 stopniach. Po ostygnięciu należy przełożyć mięso do nowego, czystego papieru do pieczenia . W ten sposób mięso nie wyschnie. Taka pieczeń jest bardzo smaczna na ciepło i na zimno.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)