Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kotlety mielone z natką pietruszki i cebulką

Redaktor admin on 18 Kwiecień, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

pół kg mięsa mielonego wieprzowego

30 dkg mięsa mielonego wołowego

pół pęczka natki pietruszki

kajzerka

jajko

sól

pieprz

olej do smażenia

łyżeczka masła do smażenia cebuli

3 łyżki bułki tartej

bułka tarta do obtoczenia kotletów

Mięsa połączyć, dodać jajko, posiekaną natkę i zeszkloną na maśle ( uprzednio drobno pokrojoną ) i ostygniętą cebulę. Dodać sól, pieprz i namoczoną w wodzie a potem odciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać bułkę tartą ( 3 łyżki ) – wymieszać. Formować kotlety, lekko spłaszczając. Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju  aż będą  rumiane. Od czasu do czasu przewracać je na drugą stronę. Po kilku minutach smażyć pod przykryciem przez 4 minuty.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)