Składniki :
pół kg mięsa mielonego wieprzowego
30 dkg mięsa mielonego wołowego
pół pęczka natki pietruszki
kajzerka
jajko
sól
pieprz
olej do smażenia
łyżeczka masła do smażenia cebuli
3 łyżki bułki tartej
bułka tarta do obtoczenia kotletów
Mięsa połączyć, dodać jajko, posiekaną natkę i zeszkloną na maśle ( uprzednio drobno pokrojoną ) i ostygniętą cebulę. Dodać sól, pieprz i namoczoną w wodzie a potem odciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać bułkę tartą ( 3 łyżki ) – wymieszać. Formować kotlety, lekko spłaszczając. Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju aż będą rumiane. Od czasu do czasu przewracać je na drugą stronę. Po kilku minutach smażyć pod przykryciem przez 4 minuty.
Smacznego !