Składniki :
4 duże pieczarki ( do pieczenia )
pół czerwonej albo żółtej papryki
pół małej cebuli albo kawałek pora
pół cukinii małej
garść natki pietruszki
łyżeczka masła
ser żółty – gouda, cheddar albo inny – 4 plastry
Pieczarki umyć, odciąć ogonki. Kapelusze ułożyć na blasze/formie, na papierze do pieczenia. Paprykę, bez gniazd nasiennych drobno pokroić, tak samo cebulę ( bez skórki ) albo pora. Paprykę, razem z cebulą albo porem, podsmażyć na maśle, na patelni, najwyżej dwie minuty. Przełożyć do miseczki. Umytą cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do papryki i cebuli lub pora. Dodać też drobno pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Farsz układać na kapeluszach pieczarek ( do wewnątrz ). Na wierzch farszu ułożyć plasterki sera. Piec w 200 stopniach przez 15 minut.
Smacznego !