Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczarki faszerowane

Redaktor admin on 18 Kwiecień, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

4 duże pieczarki ( do pieczenia )

pół czerwonej albo żółtej papryki

pół małej cebuli albo kawałek pora

pół cukinii małej

garść natki pietruszki

łyżeczka masła

ser żółty – gouda, cheddar albo inny  – 4 plastry

Pieczarki umyć, odciąć ogonki. Kapelusze ułożyć na blasze/formie, na papierze do pieczenia. Paprykę, bez gniazd nasiennych drobno pokroić, tak samo cebulę ( bez skórki ) albo pora. Paprykę, razem z cebulą albo porem, podsmażyć na maśle, na patelni, najwyżej dwie minuty. Przełożyć do miseczki. Umytą cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do papryki i cebuli lub pora. Dodać też drobno pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Farsz układać na kapeluszach pieczarek ( do wewnątrz ). Na wierzch farszu ułożyć plasterki sera. Piec w 200 stopniach przez 15 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)