Składniki :
Antrykot
pęczek świeżego tymianku
sól
świeżo i grubo mielony czarny pieprz
oliwa
patelnia grillowa
Mięso z obu stron posmarować oliwą ( dobrze mieć płaski pędzelek do takich czynności ). Posolić, doprawić pieprzem. Na dobrze rozgrzaną patelnię grillową ułożyć mięso. Powinno skwierczeć. Zostawić tak na 2 minuty. Na mięsie ułożyć tymianek. Po dwóch minutach zdjąć tymianek, odłożyć, przewrócić mięso na drugą stronę, położyć z powrotem tymianek i smażyć/grillować też przez 2 minuty. Czynności te – czyli przewracanie mięsa na drugą stronę i układanie na nim tymianku powtarzać 3, 4 razy. W zależności od tego jak gruby jest antrykot. Mięso powinno być dobrze wysmażone na zewnątrz, wewnątrz – różowe. Na koniec zdjąć mięso z ognia, przykryć folią aluminiową albo pokrywką i przed jedzeniem poczekać ok. 5 minut żeby odpoczęło. Wtedy będzie ono miękkie i kruche.