Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Szparagi białe

Redaktor admin on 27 Maj, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

Pęczek białych szparagów

łyżka masła

łyżka bułki tartej

sól

pieprz – opcjonalnie

Szparagi obrać – delikatnie z wierzchniej skórki od góry do dołu. Włożyć do ( najlepiej wąskiego, wysokiego ) garnka z osoloną wodą, główkami do góry, tak, żeby główki wystawały znad wody.  Wcześniej, po oczyszczeniu, można pęczek szparagów związać bawełnianym sznurkiem, wtedy łatwiej przełożyć je na półmisek. Gotować 12, 15 minut – w zależności od tego jak grube są łodygi. Szparagi powinno być miękkie ale jędrne. Na 2 minuty przed końcem gotowania się szparagów, na małej patelni rozpuścić masło, dodać tartą bułkę i podgrzewać przez minutę. Szparagi odcedzić i przełożyć na półmisek, ewentualnie doprawić pieprzem. Gotową, podsmażoną na maśle bułką tartą, polać szparagi.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)