Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Wołowina duszona z dymkami i czosnkiem niedźwiedzim.

Redaktor admin on 21 Czerwiec, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

6 plastrów wołowiny – z udźca

4 szklanki bulionu

2 łyżki czosnku niedźwiedziego

8 dymek

sól

pieprz

łyżka masła

Plastry wołowe posmarować oliwą, obsmażyć na suchej patelni przez 5 minut z każdej strony. Jak puszczą soki, dodać przekrojone na pół większe dymki, mniejsze dodać w całości. Potem wszystko przełożyć do dość szerokiego garnka, zalać bulionem ( tylko żeby przykrył mięso ), dodać czosnek niedźwiedzi, doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie – ok. 2,5 godziny. Na pół godziny przed końcem, dodać masło.


Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)