Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kawałki mięs pieczone

Redaktor admin on 13 Lipiec, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

żeberka

nóżki kurczaka

sól

pieprz cayenne – łyżeczka

papryka słodka w proszku  – duża łyżka

2 Jalapeno w całości

3 młode cebule

8 ząbków młodego, polskiego czosnku w łupinkach

3 łyżki oliwy

3/4 szklanki bulionu drobiowego

Mięsa posolić, posypać pieprzem cayenne, papryką słodką i polać oliwą. Po godzinie do żaroodpornego naczynia włożyć żeberka, dolać 1/3 szklanki bulionu i piec w 200 stopniach przez półtorej, dwie godziny,  pod folią aluminiową. Po godzinie odwrócić je na drugą stronę. Po dwóch godzinach dodać nóżki kurczaka, ząbki czosnku ( bez obierania ), przekrojone na połowki cebule i jalapeno. Dolać resztę bulionu. Piec dalej przez godzinę.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)