Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Jajecznica z kurkami

Redaktor admin on 31 Lipiec, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

4 jajka

30 dkg kurek

2 łyżki masła klarowanego

garść szczypioru z dymki

1/3 łyżeczki pieprzu

pół łyżeczki soli

Kurki oczyścić – dobrze umieścić je w misce z ciepłą, dobrze osoloną wodą. Czyste grzyby wypłyną na powierzchnię. Potem można jeszcze doczyścić je ręcznie. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Grzyby smażyć na maśle przez ok. 10 minut. Najpierw ” puszczą ” soki, potem zaczną się rumienić. Dodać jajka i po 10 sekundach wszystko delikatnie wymieszać, najlepiej drewnianą łopatką. Smażyć ok. 3 minut. Posolić, doprawić pieprzem. Na końcu posypać posiekanym szczypiorem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)