Składniki : kilkanaście dużych krewetek szklanka ryżu 2 szklanki bulionu szklanka mrożonego groszku papryka żółta papryka zielona szklanka pomidorków koktajlowych kilka ząbków czosnku 2 młode cebule natka pietruszki albo koperek olej do smażenia warzyw i ryżu duża łyżka masła do smażenia krewetek Papryki ( bez gniazd nasiennych ) i cebule pokroić w kostkę. Część ząbków czosnku obrać, pokroić na niezbyt małe kawałki. To wszystko smażyć na oleju, na patelni przez 5 minut. Dodać ryż, smażyć przez 2 minuty mieszając. Dodać groszek, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i bulion. Nie mieszać już tylko dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez pół godziny. Na kilka minut przed końcem, na drugiej patelni smażyć na maśle, z dodatkiem pozostałych ząbków czosnku, krewetki. Po 5 minutach ułożyć je na ryżu z warzywami ( nie mieszać ), przykryć pokrywką i dusić jeszcze przez 3 minuty. Gotowe danie posypać natką pietruszki albo koperkiem. Smacznego !