Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Paella

Redaktor admin on 3 Sierpień, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

kilkanaście dużych krewetek

szklanka ryżu

2 szklanki bulionu

szklanka mrożonego groszku

papryka żółta

papryka zielona

szklanka pomidorków koktajlowych

kilka ząbków czosnku

2 młode cebule

natka pietruszki albo koperek

olej do smażenia warzyw i ryżu

duża łyżka masła do smażenia krewetek

Papryki ( bez gniazd nasiennych ) i cebule pokroić w kostkę. Część ząbków czosnku obrać, pokroić na niezbyt małe kawałki. To wszystko smażyć na oleju, na patelni przez 5 minut. Dodać ryż, smażyć przez 2 minuty mieszając. Dodać groszek, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i bulion. Nie mieszać już tylko dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez pół godziny. Na kilka minut przed końcem, na drugiej patelni smażyć na maśle, z dodatkiem pozostałych ząbków czosnku, krewetki. Po 5 minutach ułożyć je na ryżu z warzywami ( nie mieszać ), przykryć pokrywką i dusić jeszcze przez 3 minuty. Gotowe danie posypać natką pietruszki albo koperkiem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)