Składniki :
2 surowe kotlety schabowe z kością
młoda cebula
2 jalapeno
zielona papryka
kilka ząbków czosnku
łyżka czosnku niedźwiedziego
łyżka papryki słodkiej w proszku
pieprz czarny świeżo tłuczony
sól
3 łyżki oleju
łyżka masła
Kotlety lekko rozbić, posolić, obtoczyć w pieprzu, posypać słodką papryką i pieprzem. Polać oliwą i pod folią spożywczą wstawić je na kilka godzin do lodówki. Potem ułożyć je na rozgrzanym oleju, na patelni. Po trzech minutach odwrócić na drugą stronę. Dodać czosnek w łupinkach, pokrojone papryki, przekrojoną na pół cebulę i w całości jalapeno. Zmniejszyć ogień na średni, dodać masło, posolić warzywa. Po 5 minutach przykryć pokrywką. Smażyć ok. 15 minut, od czasu do czasu przewracając mięso a warzywa ( paprykę, cebulę i jalapeno ) kłaść na mięsie.
Smacznego !