Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Schab z patelni

Redaktor admin on 19 Sierpień, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

2 surowe kotlety schabowe z kością

młoda cebula

2 jalapeno

zielona papryka

kilka ząbków czosnku

łyżka czosnku niedźwiedziego

łyżka papryki słodkiej w proszku

pieprz czarny świeżo tłuczony

sól

3 łyżki oleju

łyżka masła

Kotlety lekko rozbić, posolić, obtoczyć w pieprzu, posypać słodką papryką i pieprzem. Polać oliwą i pod folią spożywczą wstawić je na kilka godzin do lodówki. Potem ułożyć je na rozgrzanym oleju, na patelni. Po trzech minutach odwrócić na drugą stronę. Dodać czosnek w łupinkach, pokrojone papryki, przekrojoną na pół cebulę i w całości jalapeno. Zmniejszyć ogień na średni, dodać masło, posolić warzywa. Po 5 minutach przykryć pokrywką. Smażyć ok. 15 minut, od czasu do czasu przewracając mięso a warzywa ( paprykę, cebulę i jalapeno ) kłaść na mięsie.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)