Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Rydze smażone na maśle.

Redaktor admin on 19 Wrzesień, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Rydze smażone na maśle

Składniki :

pół kg rydzów

pieprz zielony w całości – 2 łyżki. Pieprz zielony jest delikatniejszy od czarnego.

sól

dwie łyżki masła

duża patelnia

Grzyby oczyścić, uciąć końcówki ogonków. Szybko umyć, zostawić do wyschnięcia na papierowym ręczniku. Przed smażeniem grzyby powinny być suce. Na patelni rozgrzać masło ( nie spalić ) – ułożyć rydze obok siebie. Posypać pieprzem. Smażyć ok. 10 minut na dość dużym ogniu, od czasu do czasu  odwracając je na drugą stronę. Pod koniec smażenia posolić.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)