Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kanie w panierce

Redaktor admin on 29 Wrzesień, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

Kanie

jajko

bułka tarta

masło – 2 łyżki – kanie szybko wchłaniają masło

sól

pieprz

Kanie delikatnie obmyć w zimnej wodzie, zostawić na 15 minut do wyschnięcia ( nie muszą być całkiem suche ), najlepiej na papierowym ręczniku. Obtoczyć  z obu stron w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Posolić, doprawić pieprzem i smażyć na maśle, na patelni, podobnie jak kotlety schabowe, tylko krócej. Ok. 2 minut z każdej strony. Panierka powinna być złotawa. Podawać gorące.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)