Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Sałatka jarzynowa

Redaktor admin on 25 Październik, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

ugotowane warzywa z zupy : 3 marchewki, 2 pietruszki, pół małego selera

2 ogórki kiszone – twarde

pół cebuli

10 zielonych oliwek

majonez

sól

pieprz

pół szklanki groszku konserwowego albo mrożonego

Wszystko drobno pokroić ( oliwki też , groszku nie kroić ), przełożyć do miseczki. Groszek, jeśli mrożony, wsypać do gotującej się, lekko osolonej wody, na trzy minuty. Potem odcedzić i dodać do miski.  Wszystko posolić doprawić pieprzem, dodać majonez. Wymieszać. Wstawić do lodówki na przynajmniej 2 godziny.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)