Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Golonka pieczona w piwie

Redaktor admin on 4 Listopad, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

golonka wieprzowa

butelka piwa jasnego

włoszczyzna

2 liście laurowe

5 ziaren ziela angielskiego

sól

pieprz

4  ząbki czosnku

Umytą golonkę naciąć na skórce, zalać wodą w garnku, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować przez 2 godziny, na średnim ogniu. Po tym czasie dodać obraną włoszczyznę, posolić wywar i gotować przez 20 minut – do czasu aż warzywa będą miękkie. Ugotowaną golonkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać ją piwem, ewentualnie doprawić solą i pieprzem, wrzucić ząbki czosnku i piec w temperaturze 200 stopni przez 2 godziny. Co pół godziny przewracać golonkę na drugą stronę.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)