Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Gąski

Redaktor admin on 7 Listopad, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

30 dkg gąsek ( grzybów )

sól

pieprz

duża łyżka masła

Gąski oczyścić z piasku, najlepiej każdą pod bieżącą wodą i lekko skrobać nożykiem,Odciąć końcówki ogonków – te przeważnie zanieczyszczone są ziemią. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić grzyby i smażyć przez 10 minut. Gąski mają dużo wody więc najlepiej je posolić pod koniec smażenia. To będą gąski we własnym sosie. Drugim sposobem są gąski w panierce. Oczyszczonym grzybom odciąć ogonki, obtoczyć w jajku, potem w bułce tartej i smażyć jak kotlety schabowe albo kanie. Można też piec je na blasze, bez tłuszczu. Posolić.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)