Składniki :
2 piersi kurczaka
20 dkg kurek
20 dkg pieczarek ( najlepiej te najmniejsze )
5 łyżek śmietany
łyżka masła do smażenia grzybów
olej do smażenia piersi kurczaka
czosnek niedźwiedzi
łyżka słodkiej papryki
pieprz
sól
Umyte piersi kurczaka pokroić na dość drobne kawałki, włożyć do miski, posolić, dodać pieprz, paprykę słodką i czosnek niedźwiedzi. Polać olejem. Wszystko wymieszać. Smażyć na dużej patelni, na dość dużym ogniu, przez 15 minut, od czasu do czasu mieszać. Po 5 minutach zmniejszyć ogień na średni. Grzyby oczyścić, umyć, obsuszyć i smażyć razem na maśle, na drugiej patelni przez 10 minut. Posolić. Następnie, przełożyć grzyby na patelnię z kawałkami kurczaka, dodać śmietanę, wymieszać, zmniejszyć ogień i wszystko dusić przez 10 minut. Od czasu do czasu mieszać.
Smacznego !