Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kawałki kurczaka z kurkami i pieczarkami

Redaktor admin on 8 Listopad, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

2 piersi kurczaka

20 dkg kurek

20 dkg pieczarek ( najlepiej te najmniejsze )

5 łyżek śmietany

łyżka masła do smażenia grzybów

olej do smażenia piersi kurczaka

czosnek niedźwiedzi

łyżka słodkiej papryki

pieprz

sól

Umyte piersi kurczaka pokroić na dość drobne kawałki, włożyć do miski, posolić, dodać pieprz, paprykę słodką i czosnek niedźwiedzi. Polać olejem. Wszystko wymieszać. Smażyć na dużej patelni, na dość dużym ogniu, przez 15 minut, od czasu do czasu mieszać. Po 5 minutach zmniejszyć ogień na średni. Grzyby oczyścić, umyć, obsuszyć i smażyć razem na maśle, na drugiej patelni przez 10 minut. Posolić. Następnie, przełożyć grzyby na patelnię z kawałkami kurczaka, dodać śmietanę, wymieszać, zmniejszyć ogień i wszystko dusić przez 10 minut. Od czasu do czasu mieszać.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)