Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Rosół na udźcu wołowym

Redaktor admin on 1 Grudzień, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

1 kg udźca wołowego

włoszczyzna

cebula

kilka ziaren pieprzu

liść laurowy

4 ziarna ziela angielskiego

natka pietruszki

2, 5 litra wody

Udziec wołowy, umyty, włożyć do garnka z wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Gotować na małym ogniu przez 4 godziny ( aż mięso będzie miękkie ). Przed zagotowaniem, pilnować, żeby zebrać ścięte białko i wyrzucić z garnka. Wówczas rosół będzie klarowny. Po 3 godzinach dodać obraną i umytą włoszczyznę i wcześniej opaloną ( obraną ) cebulę. Posolić, dodać pieprz i gotować dalej ( na małym ogniu ). Gotowy, podawać z posiekaną natką pietruszki. Mięso z rosołu można podać, na przykład, z sosem chrzanowym ( na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać łyżkę chrzanu i 1/3 szklanki rosołu i 3 łyżki śmietany. Mieszać  i po dwóch minutach gotowe ).

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)