Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa Jarzynowa

Redaktor admin on 31 Styczeń, 2021 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Zupa jarzynowa

Składniki :

pół kg mięsa wołowego (dobry jest kawałek goleni wołowej )

3 marchewki

2 pietruszki

kawałek selera

por

kilka ziemniaków

szklanka groszku mrożonego

2 liście laurowe

5 ziaren ziela angielskiego

śmietana 18 procentowa do zup – 400 g

sól

natka pietruszki

Do sporego garnka z wodą włożyć mięso, liście laurowe, ziele angielskie i gotować na średnim ogniu przez półtorej godziny. Przed zagotowaniem zdjąć ścięte białko ( szumowiny ). Warzywa obrać, umyć, pokroić dość drobno – pietruszki, marchewki, por w krążki, seler, ziemniaki w kostkę. Wrzucić do wywaru, posolić i gotować przez 15 minut. Na 5 minut przed końcem, dodać groszek. Na końcu śmietanę i posiekaną natkę.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)