Składniki :
pół kg serc drobiowych
pół kg żołądków drobiowych
włoszczyzna
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
sól
kilka ziaren pieprzu
natka pietruszki
Żołądki i serca oczyścić ( odciąć żyły, tętnice, tłuszcz ), dokładnie umyć. Włożyć do sporego garnka, dodać liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, zalać wodą do 3/4 wysokości garnka. Gotować przez 30 minut. Po tym czasie dodać obraną i umytą włoszczyznę i dalej gotować przez 20, 30 minut – do czasu aż warzywa zmiękną. Pod koniec posolić. Podawać z makaronem i posiekaną natką.
Smacznego !
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Plac Konstytucji 3 Maja 7/4
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697
Portale i media społecznościowe:
www.facebook.com/PoselSzejnfeld/
www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld
#gotowanie #smacznakuchnia #kuchniapolska #dobregotowanie #mniammniam #Smażymy #Gotujemy #Kuchnia #DobraKuchnia #jedzenie #obiad #śniadanie #kolacja #podwieczorek #lunch #dobrejedzenie #gotowanie #kuchniapolska #AdamSzejnfeld #KobiecaStronaŻycia #LubięGotować #Smażymy #Gotujemy #Kuchnia