Składniki:
70 dkg surowego boczki
papryka czerwona (albo inna)
japapeno albo chili
2 cebule
pieprz
sól
5 ząbków czosnku
łyżka czosnku niedźwiedziego
Boczek przyprawić pieprzem, solą, czosnkiem niedźwiedzim z obu stron. Świeży czosnek obrać, pokroić w plastry, ułożyć na wewnętrznej stronie boczku. Zrolować go i związać w kilku miejscach sznurkiem bawełnianym. Wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika, lekko podlać wodą i piec pod folią w 200 stopniach przez godzinę. Taki można jeść z dodatkami albo następnego dnia, pokroić w grube plastry i podsmażyć z paprykami, chili i cebulami na patelni. Najpierw, przez kilka minut należy smażyć na niewielkiej ilości oleju albo maśle (pod przykryciem), pokrojone i posolone papryki i cebule, potem dodać plastry boczku.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwadzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697
Portale i media społecznościowe:
www.facebook.com/PoselSzejnfeld/
www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld
#gotowanie #smacznakuchnia #kuchniapolska #dobregotowanie #mniammniam #Smażymy #Gotujemy #Kuchnia #DobraKuchnia #jedzenie #obiad #śniadanie #kolacja #podwieczorek #lunch #dobrejedzenie #gotowanie #kuchniapolska #AdamSzejnfeld #KobiecaStronaŻycia #LubięGotować #Smażymy #Gotujemy #Kuchnia