Składniki:
80 dkg mięsa wieprzowego, mielonego
40 dkg mięsa wołowego, mielonego
kajzerka
jajko
5 łyżek bułki tartej (do mięsa)
bułka tarta do obtoczenia kotletów
cebula
natka pietruszki
sól
pieprz
smalec do smażenia
Kajzerkę wymoczyć w misce z wodą, potem odcisnąć i dodać ją do mięs. Dodać jajko, cebulkę (uprzednio drobno pokrojoną i zeszkloną na małej ilości oleju, na patelni), posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą. Posolić, doprawić pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć (partiami) na smalcu, na patelni. Przez 3 minuty z każdej strony, potem przykryć pokrywką i smażyć na mniejszym ogniu jeszcze przez kilka minut. Odwracać.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Plac Konstytucji 3 Maja 7/4
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697
Portale i media społecznościowe:
www.facebook.com/PoselSzejnfeld/
www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld
#gotowanie #smacznakuchnia #kuchniapolska #dobregotowanie #mniammniam #Smażymy #Gotujemy #Kuchnia #DobraKuchnia #jedzenie #obiad #śniadanie #kolacja #podwieczorek #lunch #dobrejedzenie #gotowanie #kuchniapolska #AdamSzejnfeld #KobiecaStronaŻycia #LubięGotować #Smażymy #Gotujemy #Kuchnia