Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Owoce morza z makaronem

Redaktor admin on 9 Marzec, 2021 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :
mieszanka owoców morza – ok. 30 dkg -
garść makaronu
oliwa – 4 łyżki
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
Owoce morza – jeśli kupimy zamrożone przed przygotowaniem wstawić na dolną półkę w lodówce na 12 godzin aby się rozmroziły ( nie wolno zamrażać ponowie ).
Na patelnię wlać oliwę, dodać obrane i pokrojone ząbki czosnku oraz część posiekanej natki pietruszki. Po 20 sekundach dodać rozmrożone owoce morza. Mieszać i smażyć przez 5, 6 minut na średnim ogniu. Ostatnie dwie minuty pod przykryciem. Wszystko powinno właściwie się dusić, nie palić. W tym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie, najlepiej al dente, i gotowy dodać do owoców morza na patelni z dwiema łyżkami wody w której się gotował. Wymieszać i po minucie gotowe. Posypać posiekaną natką.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)