Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Schab z kością z patelni

Redaktor admin on 31 Marzec, 2021 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:
2 kawałki schabu z kością
cebula
papryka świeża (zielona albo inna)
jalapeno
sól
pieprz
czosnek niedźwiedzi
papryka słodka w proszku
5 łyżek oleju
łyżka smalcu
Kawałki schabu lekko rozbić albo naciąć w kilku miejscach, posolić, obtoczyć w pieprzu i
czosnku niedźwiedzim, posypać papryką słodką. Paprykę świeżą pokroić w kawałki (bez
gniazda nasiennego), cebulę pokroić na 4 części. Na patelni rozgrzać olej ze smalcem, ułożyć
kawałki papryki i cebuli. Po 30 sekundach położyć mięso. Po 5 minutach odwrócić na drugą
stronę (papryki i cebulę ułożyć na mięsie, żeby się nie spaliły). Po kolejnych 3 minutach
znowu wszystko przewrócić, przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień na średni i smażyć
jeszcze przez 10 minut. Po pięciu, odwrócić.
Smacznego!
www.instagram.com/szejnfeld/
https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld
#gotowanie #smacznakuchnia #kuchniapolska #dobregotowanie #mniammniam #Smażymy
#Gotujemy #Kuchnia #DobraKuchnia #jedzenie #obiad #śniadanie #kolacja #podwieczorek
#lunch #dobrejedzenie #gotowanie #kuchniapolska #AdamSzejnfeld #KobiecaStronaŻycia
#LubięGotować #Smażymy #Gotujemy #Kuchnia

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)