Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pałeczki kurczaka w słodko-kwaśnej marynacie

Redaktor admin on 7 Maj, 2021 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :
5 pałeczek kurczaka
marynata :
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu ostrygowego ( albo sojowego )
sok z limonki
papryka słodka w proszku
posiekane jalapeno albo łyżeczka pieprzu cayenne
2 łyżki oliwy
Składniki marynaty dobrze wymieszać w misce, włożyć wcześniej umyte pałeczki kurczaka, obtoczyć je z każdej strony w marynacie, przykryć miskę i włożyć na kilka godzin do lodówki. Potem przełożyć je razem z marynatą do żaroodpornego naczynia i piec w 200 stopniach ( funkcja góra-dół ) przez 45 minut. Od czasu do czasu odwracać i polewać marynatą.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)