Składniki:
30 dkg mięsa: może być z piersi kurczaka albo wieprzowe, albo wołowe surowe a także
gotowane z zupy.
cebula – najlepiej młoda
papryka – obojętnie jaka
pieczarki – kilkanaście
To podstawowe składniki, ale można dodać kawałki wędzonego boczku, kiełbasy – co kto ma
w lodówce. także cukinię, fenkuł itp.
sól
pieprz
czosnek niedźwiedzi
inne ulubione przyprawy
oliwa do polania
Mięso, cebulę i paprykę pokroić w kostkę (także inne składniki). Pieczarki – jeśli małe umyć i
zostawić w całości. Na patyki do szaszłyków nakładać na przemian mięso, pieczarkę, kawałek
cebuli papryki itd. Każdy szaszłyk układać na kawałku folii aluminiowej. Posypać wszystko
solą, pieprzem, przyprawami i polać oliwą. Zawinąć folię i ułożyć wszystko na grillu albo w
piekarniku na kratce do pieczenia (wtedy funkcja z nawiewem). Piec albo grillować przez 30
minut w 200 stopniach – jeśli w piekarniku, jeśli na grillu – trochę dłużej. Po 30 minutach
rozwinąć folię i piec albo grillować jeszcze przez 15 minut.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697
Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl
www.facebook.com/PoselSzejnfeld/
www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld
#gotowanie #smacznakuchnia #kuchniapolska #dobregotowanie #mniammniam #Smażymy
#Gotujemy #Kuchnia #DobraKuchnia #jedzenie #obiad #śniadanie #kolacja #podwieczorek
#lunch #dobrejedzenie #gotowanie #kuchniapolska #AdamSzejnfeld #KobiecaStronaŻycia
#LubięGotować #Smażymy #Gotujemy #Kuchnia