Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Łosoś pieczony z koperkiem i czosnkiem

Redaktor admin on 20 Sierpień, 2021 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :
filet łososia
3 ząbki czosnku ( średnie )
łyżka posiekanego koperku
pół cytryny
łyżeczka masła
sól
papier do pieczenia ( tyle aby wystarczyło do zawinięcia fileta ).
Umyty i osuszony filet łososia ułożyć na środku kawałku papieru do pieczenia. Posolić, ułożyć posiekane ząbki czosnku. Posypać sporą ilością posiekanego koperku i skropić połówką cytryny. Na wierzch ułożyć masło. Zawinąć w papier i wstawić na godzinę do lodówki. Następnie przełożyć zawiniętego w papier łososia do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika i piec w 200 stopniach przez pół godziny. Po upieczeniu, delikatnie przesunąć rybę z papieru na talerz ( najlepiej za pomocą łopatki ), dodać plaster świeżej cytryny i posypać jeszcze świeżym koperkiem.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)