Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Rosół z gęsi

Redaktor admin on 20 Sierpień, 2021 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :
porcja rosołowa z gęsi : szyjka, skrzydła, korpus ( do kupienia w niektórych marketach )
włoszczyzna ( 3 marchewki, 2 pietruszki, 1/4 średniego selera, por )
liść laurowy
4 ziarna ziela angielskiego
3, 4 litry wody
Umyte kawałki gęsi włożyć do wody, w garnku, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować na średnim ogniu przez pół godziny ( po zagotowaniu się wywaru – zdjąć łyżką cedzakową szumowiny i wyrzucić ). Obraną i umytą włoszczyznę dodać do zupy, posolić i gotować przez następne pół godziny na niezbyt dużym ogniu ( pod lekko uchyloną pokrywką ). Podawać z ugotowanym makaronem i  posiekaną natką pietruszki, podaną na przykład na desce. Każdy posypie sobie zupę natką albo nie.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)