Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Piersi gęsi pieczone

Redaktor admin on 24 Wrzesień, 2021 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Piersi gęsi pieczone
Składniki :
piersi gęsi na kości
2 jabłka
papryka świeża
sól
pieprz
Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym piersi gęsi  obtoczyć w soli i pieprzu – dobrze jest sól i pieprz wysypać na deskę i  przykładać na niej piersi gęsi z każdej strony. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego.  Piec w 200 stopniach przez godzinę ( bez przykrycia ). Po tym czasie, dodać jabłka pokrojone w ćwiartki  oraz paprykę ( usunąć gniazda nasienne ). Piec przez kolejną godzinę, przykrywając naczynie folią aluminiową ( jest lżejsza od pokrywki a więc mięso się nie dusi i pozostaje przypieczone ale nie spalone ). Od czasu do czasu wierzch polewać stopionym tłuszczem. Następnie zdjąć folię, zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze przez 20 minut.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)