Składniki:
podwójna pierś kurczaka
2 gałązki selera naciowego
papryka czerwona
4 ząbki czosnku
łyżka papryki słodkiej w proszku
pieprz ( dobry cayenne ) – łyżeczka jeśli ma być nie za ostro
sól
olek rzepakowy – 5 łyżek
łyżeczka masła
Piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Gałązki selera pokroić w paski ( ok. 2 cm ). Paprykę pokroić w kostkę ( bez gniazd nasiennych ). Ząbki czosnku obrać, każdy przekroić na pół. Mięso obtoczyć w przyprawach ( papryce w proszku, soli i pieprzu ). Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, gałązki selera, paprykę i czosnek. przemieszać. Smażyć przez 15 minut ( na dość dużym ogniu ). od czasu do czasu mieszać. Na dwie minuty przed końcem, zmniejszyć ogień, dodać masło, przykryć pokrywką. Można podawać z ryżem albo makaronem.
Smacznego !