Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Piersi kurczaka z selerem naciowym, papryką i przyprawami

Redaktor admin on 5 Listopad, 2021 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:
podwójna pierś kurczaka
2 gałązki selera naciowego
papryka czerwona
4 ząbki czosnku
łyżka papryki słodkiej w proszku
pieprz ( dobry cayenne ) – łyżeczka jeśli ma być nie za ostro
sól
olek rzepakowy – 5 łyżek
łyżeczka masła
Piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Gałązki selera pokroić w paski ( ok. 2 cm ). Paprykę pokroić w kostkę ( bez gniazd nasiennych ). Ząbki czosnku obrać, każdy przekroić na pół. Mięso obtoczyć w przyprawach ( papryce w proszku, soli i pieprzu ). Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, gałązki selera, paprykę i czosnek. przemieszać. Smażyć przez 15 minut ( na dość dużym ogniu ).  od czasu do czasu mieszać. Na dwie minuty przed końcem, zmniejszyć ogień, dodać masło, przykryć pokrywką.  Można podawać z ryżem albo makaronem.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)