Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonym pieprzem i kaparami.

Redaktor admin on 17 Październik, 2022 dostępny w Bon Appetit, Porady. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa

sól

olej rzepakowy – do smażenia

sos:

szklanka śmietany 18 %

pół szklanki mleka

łyżka pieprzu zielonego w zalewie

skondensowany domowy bulion – 2 łyżki albo pół kostki rosołowej

łyżka masła

Polędwiczkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Posolić. Obsmażyć, na oleju, na patelni, z każdej strony – wtedy podczas pieczenia soki nie wypłyną, bo będą ” zamknięte “.  Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego (razem z sosem z patelni), dodać kilka kaparów i piec w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 35 minut. Od czasu do czasu odwracać.  Na kilka minut przed końcem przygotować sos: w rondelku rozpuścić masło, dodać bulion albo kostkę, pieprz i podgrzewać na niewielkim ogniu przez minutę. Mieszać Następnie dodać śmietanę i mleko. Mieszać i podgrzewać jeszcze przez 3, 4 minuty aż składniki się połączą. Polędwiczka po upieczeniu powinna ” odpocząć ” przez 3 minuty przed podaniem.

Smacznego!

Adam Szejnfeld

Senator Rzeczypospolitej Polskiej

Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności

Przewodniczący Senackiego Zespołu ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile

64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.

e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com

tel. +48 602 738 542

Portale i media społecznościowe:

www.szejnfeld.pl

www.kobiecastronazycia.pl

www.facebook.com/Szejnfeld/

www.twitter.com/szejnfeld

www.instagram.com/szejnfeld/

https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)