Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Podgrzybki z cebulą duszone na maśle.

Redaktor admin on 23 Październik, 2022 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

50 dkg podgrzybków (albo więcej)

1, 2 cebule

2 łyżki masła

sól

pieprz

Grzyby oczyścić – najlepiej nie w wodzie, ale szczoteczką albo ostrą, czystą gąbeczką. Pokroić, ale niezbyt drobno – ogonki też (sprawdzić czy wszystkie części są zdrowe). Cebule pokroić na dość drobne kawałki. Na patelni rozgrzać masło (tylko żeby się rozpuściło – nie paliło) wrzucić cebule, mieszać przez minutę – tylko do zeszklenia. Wrzucić grzyby, zmniejszyć ogień. Dusić przez 10 minut często delikatnie mieszając. Grzyby puszczają wodę, a więc nie potrzeba jej dolewać. Jeśli ogień będzie odpowiedni – nie przypalą się (można dodać jeszcze trochę masła, gdy z patelni wchłoną sos). Wówczas podgrzybki mają wyrazisty smak. Pod koniec duszenia posolić, doprawić pieprzem. Można dodać śmietanę, żeby było więcej sosu. Tu są bez niej. Z makaronem, zwłaszcza domowym, duszone podgrzybki są też bardzo dobre.

Smacznego!

Adam Szejnfeld

Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności

Przewodniczącego Senackiego Zespołu ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw

64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.

e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com

tel. +48 602 738 542

Portale i media społecznościowe:

www.szejnfeld.pl

www.kobiecastronazycia.pl

www.facebook.com/Szejnfeld/

www.twitter.com/szejnfeld

www.instagram.com/szejnfeld/

https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)