Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Schab smażony plus pory i pomidory.

Redaktor admin on 27 Listopad, 2022 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Schab smażony plus pory i pomidory.

Składniki:

schab z kością

por – jeden albo dwa

śmietana – 18 %

kilka łyżek bulionu

łyżeczka masła

2, 3 plastry ser cheddar

pomidory kiszone

sól

pieprz tłuczony (tu zielony)

olej do smażenia schabu

Schab lekko rozbić, posolić, obtoczyć w pieprzu. Umyte pory pokroić w krążki (ok. 2 cm). Obgotować je w osolonej wodzie przez 2 minuty. Na patelni rozpuścić masło, dodać bulion i śmietanę. Podgrzewać na małym ogniu przez 3 minuty (mieszać). Pory odcedzić i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Polać je sosem z patelni, położyć plastry sera i włożyć do piekarnika (200 stopni) na 10 minut. Mięso wrzucić na rozgrzany olej, na patelni. Smażyć z obu stron aż się zarumieni (przekładać), ok. 10 minut. Ostatnie 2 minuty dobrze pod pokrywką na małym ogniu. Przed podaniem wyłączyć i odczekać 5 minut. Gotowe, podawać z zapieczonymi porami i kiszonymi pomidorami (te robi się wcześniej tak jak ogórki kiszone).

Smacznego!

#kobiecastronazyciapl #Gotowanie #KuchniaPolska #Kuchnia #CoNaObiad #Objad #Kolacja #Smaki #Deser #deserek #PolitykWKuchni #CośNaZąb #Szejnfeld #senatorSzejnfeld #AdamSzejnfeld #BonAppetit

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)