Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Żeberka pieczone.

Redaktor admin on 12 Grudzień, 2022 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Żeberka pieczone.
Składniki:

żeberka wieprzowe albo wołowe (te drugie pieką się dłużej) – 1 kg

papryka słodka do posypania mięsa

sól

pieprz

kilka ząbków czosnku

pepperoni kilka sztuk

oliwa do polania

liść laurowy (niekoniecznie)

Żeberka natrzeć solą i pieprzem, posypać papryką w proszku. Poukładać na nie pokrojone ząbki czosnku, obok ułożyć pepperoni i liść laurowy. Polać wszystko oliwą. Przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu z lodówki, zdjąć folię spożywczą, przykryć folią aluminiową i piec przez 2 godziny w 200 stopniach. Żeberka wołowe piec o pół godziny dłużej. Po godzinie podlać mięso niewielką ilością wody (pół szklanki). Na pół godziny przed końcem, zdjąć folię.

Smacznego!

P.S. podczas pieczenia, można też dodać gałązki jałowca albo rozmarynu i posypać majerankiem.

Adam Szejnfeld
Senator RP

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
Wiceprzewodniczącego Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Przewodniczącego Senackiego Zespołu ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw

64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542

Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl

#kobiecastronazyciapl #Gotowanie #KuchniaPolska #Kuchnia #CoNaObiad #Objad #Kolacja #Smaki #Deser #deserek #PolitykWKuchni #CośNaZąb #Szejnfeld #senatorSzejnfeld #AdamSzejnfeld #BonAppetit

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)