Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Żeberka w kapuście.

Redaktor admin on 2 Styczeń, 2023 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Żeberka w kapuście.

Składniki:

1 kg żeberek wieprzowych

1,5 kg kapusty kiszonej

słodka papryka w proszku

sól

pieprz

3 liście laurowe

5 ziaren ziela angielskiego

papryka czerwona – świeża

szklanka gorącej wody

Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem żeberka posolić, obtoczyć w pieprzu i posypać słodką papryką w proszku. Podzielić je na 6 kawałków. W garnku, ułożyć 1/3 kapusty kiszonej, na niej położyć 3 kawałki żeberek, dołożyć liście laurowe i ziarna ziela angielskiego, przykryć kolejną porcją kapusty, znowu położyć 3 kawałki żeberek i przykryć je pozostałą kapustą. Na wierzchu ułożyć kawałki papryki (bez gniazda nasiennego). Zalać to wszystko szklanką gorącej wody. Przykryć garnek pokrywką i dusić przez dwie i pół godziny na dość małym ogniu. Nie mieszać.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Plac Konstytucji 3 Maja 7/4
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697
Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl
www.twitter.com/szejnfeld

https://www.facebook.com/Szejnfeld

www.instagram.com/szejnfeld/

https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)