Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kotlety schabowe.

Redaktor admin on 30 Styczeń, 2023 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kotlety schabowe.

Składniki:

plastry schabu środkowego, wieprzowego

mąka do obtoczenia kotletów

bułka tarta do obtoczenia kotletów

jajko albo więcej (zależy, ile jest kotletów)

sól

pieprz

smalec do smażenia (ostatecznie olej)

Każdy plaster mięsa dobrze rozbić tłuczkiem, posolić i doprawić pieprzem z obu stron. Obtoczyć w mące, następnie w rozbełtanych jajkach, potem w bułce tartej. Kotlety smażyć na rozgrzanym smalcu do zrumienienia, ale uwaga! – należy wrzucić je na dobrze rozgrzany tłuszcz, ale po chwili zmniejszyć ogień na średni. Odwracać co minutę, smażyć ok. 10 minut. Ostatnie 3 pod pokrywką.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Przewodniczący Senackiego Zespołu ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697

Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl

https://www.facebook.com/Szejnfeld

www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
www.tiktok.com/@szejnfeld

https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)