Kotlety schabowe.
Składniki:
plastry schabu środkowego, wieprzowego
mąka do obtoczenia kotletów
bułka tarta do obtoczenia kotletów
jajko albo więcej (zależy, ile jest kotletów)
sól
pieprz
smalec do smażenia (ostatecznie olej)
Każdy plaster mięsa dobrze rozbić tłuczkiem, posolić i doprawić pieprzem z obu stron. Obtoczyć w mące, następnie w rozbełtanych jajkach, potem w bułce tartej. Kotlety smażyć na rozgrzanym smalcu do zrumienienia, ale uwaga! – należy wrzucić je na dobrze rozgrzany tłuszcz, ale po chwili zmniejszyć ogień na średni. Odwracać co minutę, smażyć ok. 10 minut. Ostatnie 3 pod pokrywką.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Przewodniczący Senackiego Zespołu ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697
Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl
https://www.facebook.com/Szejnfeld
www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
www.tiktok.com/@szejnfeld
https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld