Kotlet z indyka.
Składniki:
50 dkg mielonego z indyka
pół szklanki ryżu
jajko
mała cebula
sól
pieprz
natka pietruszki
bułka tarta do obtoczenia
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. Do mięsa dodać jajko,
pokrojoną, zeszkloną na patelni cebulę (jak ostygnie), ryż, jajko, sól, pieprz i posiekaną natkę
pietruszki. Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju przez 8 minut z
każdej strony (średni ogień). Na 3 minuty przed końcem przykryć pokrywką.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Przewodniczący Senackiego Zespołu ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697
Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl
https://www.facebook.com/Szejnfeld
www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
www.tiktok.com/@szejnfeld
https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld