Makaron z brązowymi pieczarkami, cukinią i groszkiem.
Składniki:
Makaron (najlepiej sprężynki, rurki albo muszelki)
8 brązowych pieczarek
cukinia
szklanka mrożonego groszku
łyżka masła
trochę oliwy z pierwszego tłoczenia
sól
Ugotować makaron w osolonej wodzie. Jak się ugotuje odcedzić, ale zostawić szklankę wody, w której się gotował. Pieczarki i cukinię pokroić, ale niezbyt drobno. Na patelnię, na rozgrzane masło (tylko żeby się nie paliło) należy wrzucić pieczarki. Smażyć przez 8 minut. Od czasu do czasu mieszać. Potem dodać cukinię i groszek. Smażyć wszystko przez 5 minut. Dodać makaron, wlać wodę (tę zostawioną z jego gotowania), posolić, skropić oliwą (nie za dużo), przykryć pokrywką i dusić przez 3 minuty. Gotowe dnie warto posypać startym żółtym, twardym serem albo mozzarellą.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Plac Konstytucji 3 Maja 7/4
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl
www.twitter.com/szejnfeld
https://www.facebook.com/Szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
https://www.tiktok.com/@szejnfeld
https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld