Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Makaron z brązowymi pieczarkami, cukinią i groszkiem.

Redaktor admin on 17 Lipiec, 2023 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Makaron z brązowymi pieczarkami, cukinią i groszkiem.

Składniki:

Makaron (najlepiej sprężynki, rurki albo muszelki)

8 brązowych pieczarek

cukinia

szklanka mrożonego groszku

łyżka masła

trochę oliwy z pierwszego tłoczenia

sól

Ugotować makaron w osolonej wodzie. Jak się ugotuje odcedzić, ale zostawić szklankę wody, w której się gotował. Pieczarki i cukinię pokroić, ale niezbyt drobno. Na patelnię, na rozgrzane masło (tylko żeby się nie paliło) należy wrzucić pieczarki. Smażyć przez 8 minut. Od czasu do czasu mieszać. Potem dodać cukinię i groszek. Smażyć wszystko przez 5 minut. Dodać makaron, wlać wodę (tę zostawioną z jego gotowania), posolić, skropić oliwą (nie za dużo), przykryć pokrywką i dusić przez 3 minuty. Gotowe dnie warto posypać startym żółtym, twardym serem albo mozzarellą.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Plac Konstytucji 3 Maja 7/4
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542

Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl
www.twitter.com/szejnfeld

https://www.facebook.com/Szejnfeld

www.instagram.com/szejnfeld/

https://www.tiktok.com/@szejnfeld

https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)