Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Klopsy duszone w warzywach z młodymi ziemniakami.

Redaktor admin on 23 Lipiec, 2023 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Klopsy duszone w warzywach z młodymi ziemniakami.

Składniki:

70 dkg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej

Składniki do mięsa;

jajko

natka pietruszki (1/4 pęczka)

trochę lubczyku (świeżego albo suszonego)

sól

pieprz

3 łyżki bułki tartej

trochę mąki do oprószenia klopsów

Pozostałe składniki:

3 marchewki

2 pietruszki

seler z liśćmi

por

młoda cebula

2 liście laurowe

4 ziarna ziela angielskiego

sól

olej do smażenia + trochę masła

bulion (tyle żeby przykrył klopsy)

Mięso zmieszać z podanymi składnikami, uformować kulki. Obsmażyć z każdej strony, pod koniec oprószyć mąką (niewielką ilością – wtedy sos nie będzie bardzo rzadki). Warzywa, umyć, oskrobać i pokroić na niezbyt małe kawałki. Klopsy przełożyć do garnka razem z tłuszczem, na którym się smażyły. Zalać bulionem, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Przykryć pokrywką (ale trochę ją uchylić) i dusić na małym ogniu przez pół godziny. Po tym

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)