Trzy składniki: kurki masło i sól. Dla miłośników kurek nie potrzeba więcej składników -zwłaszcza przypraw. Smak kurek powinien zdecydowanie dominować. Na patelni należy rozpuścić trochę masła, nie za dużo, chyba, że ktoś lubi kurki duszone – to wtedy można dać dużą łyżkę masła. Do smażenia mała łyżeczka masła wystarczy. Oczyszczone kurki wrzucić na rozgrzane masło i smażyć przez kilka minut. (6, 8 minut). Czas smażenia zależy od wielkości kurek. Chodzi o to, żeby nie były surowe jak też nie spalone. Obracać na patelni, pod koniec smażenia posolić.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Przewodniczący Senackiego Zespołu ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697
Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl
https://www.facebook.com/Szejnfeld
www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
www.tiktok.com/@szejnfeld
https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld