Papryczki w zalewie octowej.
Składniki:
1/2 kg papryczek padron (mogą być też pepperoni albo jalapeno – te są ostre)
5 szklanek wody
półtorej szklanki octu
2 łyżki cukru
łyżeczka soli
Do każdego słoika:
pół łyżeczki gorczycy
liść laurowy
4 ziarna ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu
kilka piórek cebuli
łyżka oliwy
Wodę z solą i cukrem zagotować, dodać ocet. W słoikach ułożyć papryczki i składniki (gorczycę, liść laurowy, ziele angielskie, piórka cebuli pieprz, koper), zalać gorącą zalewą, na wierzch dodać łyżkę oliwy i mocno zakręcić słoiki. Nie trzeba pasteryzować.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Przewodniczący Senackiego Zespołu ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697
Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl
https://www.facebook.com/Szejnfeld
www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
www.tiktok.com/@szejnfeld
https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld