Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Jabłka w cieście budyniowym

Redaktor admin on 12 Wrzesień, 2023 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Jabłka w cieście budyniowym

Składniki:

5 jabłek (szara reneta)

2 szklanki mąki pszennej

budyń waniliowy (jedna torebka)

szklanka cukru

pół szklanki roztopionego masła (przestygniętego)

pół szklanki mleka

cukier waniliowy

2 małe łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki cynamonu

trochę startej gałki muszkatołowej

Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki. Wrzucić do miski, zasypać cukrem, cynamonem, cukrem waniliowym i startą gałką muszkatołową. Zostawić na kilkanaście minut. Do drugiej miski wsypać mąkę, budyń, proszek do pieczenia, jajka, masło i mleko, Miksować na jednolitą masę. Powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Formę posmarować masłem, rozsypać na nie trochę bułki tartej (na całą powierzchnię), ułożyć jabłka (z sosem, który się wytworzył) i zalać wszystko masą. Piec w 180 stopniach przez 45 minut. Funkcja: góra/dół. Z podanych składników wyszły dwie formy o rozmiarach 15/25 cm.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Przewodniczący Senackiego Zespołu ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697

Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl

https://www.facebook.com/Szejnfeld

www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
www.tiktok.com/@szejnfeld

https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)